Judith van den Wildenberg – Taxichauffeur en coach

Judith van den Wildenberg werkt als taxichauffeur voor het groepsvervoer.  Ze heeft in tegenstelling tot veel collega’s geen vaste route, maar is een ‘invaller’. Soms rijdt ze zes weken dezelfde route, vaak is het elke dag verschillend. Daarnaast werkt ze als coach in het opleidingstraject.

“De combinatie van coach en chauffeur vind ik erg leuk. Van oudsher ben ik juffrouw en ik mag graag iets uitleggen. Ik heb behoefte aan contact met allerlei mensen, van oud tot jong. Ook al ben ik de invaller, ik heb elke dag wel werk. Elke doelgroep heeft wel iets dierbaars. Soms is het moeilijk, als je weet dat niet alle kinderen in je bus oud zullen worden bijvoorbeeld. Dat raakt me wel. Maar datzelfde geldt bij de ouderen. Omdat ik met grote tussentijden soms kom, kan het zomaar zijn dat die ene persoon waar ik prettig contact mee had, er niet meer is. Dan is het even slikken, maar je schenkt je aandacht toch weer aan de anderen, het gaat gewoon door.

Die aandacht, dat is zo belangrijk. Dat heeft iedereen nodig. Even laten merken dat je ze nog kent, even extra luisteren naar hun verhaal. Zo heb ik ooit een mevrouw uit Kootwijkerbroek vervoerd, ik kreeg geen enkel contact met haar, ze stond niet open voor mij. Tot ze op een dag thuis was gevallen en ik in mijn achteruitkijkspiegel zag dat ze tijdens de rit bij elke hobbel pijn had, doordat ze niet goed bij de grond kon met haar voeten. Toen heb ik een krukje onder de voeten geplaatst waardoor ze minder pijn had. Sindsdien kon ik niet meer stuk bij mevrouw. Dit soort momenten zijn toch de kersen op de taart. Mijn werk houdt me goed met beide benen op de grond. Iedereen die wij vervoeren heeft een rugzakje hierdoor realiseer ik me dagelijks hoe goed ik het zelf eigenlijk heb.

Als coach werk ik nieuwe chauffeurs in op het werken met het portaal, de BCT, het vastzetten van de rolstoel en de gedragsregels van Noot. Ook draai ik meestal mee in de lessen bij de Bedrijfsgerichte Training en dan praten we bijvoorbeeld over moeilijke situaties en omgaan met agressie.

Ik kwam bij Noot via een kennis en ik had nooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden. Het werk geeft structuur aan mijn dag. Ik rij ’s ochtends en ’s middags en tussendoor doe ik ander werk: ik ben tekstschrijver, journalist en raadslid in Barneveld voor Burger Initiatief.

Noot is een goede werkgever. Als er wat is, helpen ze je, je staat er niet alleen voor. Als jij je inzet, doen ze dat ook voor jou. En in de cursussen merk ik een hoop bevlogenheid bij de chauffeurs, dat is aanstekelijk en moeten we zeker met elkaar vasthouden.”

Onze klanten