Johan van de Kolk

Chauffeur Zorgvervoer (Leerlingenvervoer)

30 jaar werktte hij met veel plezier bij de RABO-bank. Maar door een fusie kwam daar voor Johan van de Kolk een einde aan. Hij wilde graag weer aan de slag in de financiële wereld, maar dat was vanwege zijn leeftijd lastig. Vanuit een uitkering kwam Van de Kolk via de gemeente terecht bij Noot. Als chauffeur zorgvervoer haalt hij veel voldoening uit zijn werk.

“Rijden voor Noot? Eerlijk gezegd leek het me niks. Maar ik heb mijn taxidiploma gehaald voor het leerlingenvervoer en nu vind ik het hartstikke leuk. Boven verwachting leuk! Soms moet je een duwtje in de rug krijgen. Even uit je vastgeroeste denkpatronen komen om eens iets heel anders te gaan doen.

Ik rijd leerlingen vanaf een jaar of 6 tot zo’n 16 jaar. Omdat je hun vaste chauffeur bent, krijg je een band met elkaar. We hebben vaak leuke gesprekjes in de bus. Veel kinderen zijn heel open en vragen mij soms ook van alles. ‘Ben jij ook opa?’ Je wordt een beetje deelgenoot van hun leven. Het doet me best wat dat ze je zo vertrouwen en waarderen.

Je hebt in dit werk veel en leuke contacten. Met ouders en bijvoorbeeld leerkrachten. Maar ook met collega-chauffeurs als ze de kinderen opwachten. Dat geeft steun, want je kunt ook altijd vragen: hoe ga jij daarmee om? Maar het brengt ook gewoon veel gezelligheid mee en sfeer.

Deze baan geeft structuur aan mijn dag. Tussendoor kan ik van alles doen. En met leerlingenvervoer heb je ook de schoolvakanties lekker vrij. Ik heb alle tijd om leuke dingen te doen, bijvoorbeeld op pad gaan met mijn kleinkinderen.

Noot is een prettige, sociale werkgever. Ze zijn attent met verjaardagen en feestdagen en denken met je mee. Sinds kort heb ik pensioen. Ik hoef het voor het geld niet meer te doen. Maar ik vind het werk gewoon zo ontzettend leuk. Dit werk geeft zoveel voldoening. Dat gun ik een ander ook. Ik zou dus zeggen: kom bij Noot en word mijn collega!”

Onze klanten