Jorris Kromhout

Chauffeur Zorgvervoer en coach

Jorris Kromhout zit al 28 jaar in het vak, waarvan de laatste acht jaar bij Noot. Hij coacht en leidt nieuwe chauffeurs op, maar staat ook met beide benen stevig in de dagelijkse praktijk. Kromhout is een allround chauffeur die ook in de avonden en nachten met plezier reizigers vervoert. Daarnaast springt deze vakman bijna elke dag wel ergens bij in het vervoer.

“Ik rijd kinderen, ouderen en mensen met een beperking. Doelgroepen die best veel aandacht nodig hebben. Je moet een hele goede chauffeur in het verkeer zijn. Veiligheid gaat tenslotte voor alles! Maar je moet ook uit het juiste hout gesneden zijn om dit werk te kunnen doen. Je werkt tenslotte met mensen. Je komt van alles tegen op een dag en niet iedereen is altijd leuk en vrolijk. Maar ook dan moet je reizigers in hun waarde laten.

Daarom vind ik het fijn dat er bij Noot heel goed wordt gekeken wie je bent als persoon en welke groep of groepen jij het beste kunt vervoeren. Het moet klikken tussen de chauffeur en de passagiers. Dat werkt voor alle partijen het beste. Noot is een menselijk bedrijf waar je ook gewoon mag zeggen wat je ervan vindt. Dat is lang niet overal zo. Ik vind dat heel positief.

Het werken als chauffeur is een vak. Je moet dit werk doen, omdat je het leuk vindt en graag met mensen werkt. Je krijgt vaak echt een band met elkaar. Het is een heel sociaal beroep. Je krijgt veel waardering van reizigers. ‘Goh Jorris, het was zo gezellig! Kom je binnenkort weer?’ Dit soort dankbare uitspraken van reizigers hoor ik dagelijks en dat maakt dit mensenwerk zo mooi.”

Onze klanten